PROBIOFORM FOR HELSENHva er Melkesyrebakterier?

Melkesyrebakterier er ”gode” bakterier som er viktig for et velfungerende fordøyelessystem og sunn helse.

Melkesyrebakterier kalles de bakterier som støtter kroppens arbeid i å forbrenne og spalte mat og produksjon av enzymer og enkelte vitaminer. Det normale menneskets fordøyelseskanal inneholder ca. 400 forskjellige typer melkesyrebakterier. Et høyt innhold av melkesyrebakterier hindrer og minsker framveksten av skadelige bakterier og fremmer et friskt fordøyelsessystem. Melkesyrebakterier har alltid levd og virket i symbiose mellom planter, dyr og mennesker.

Hvor finner man Melkesyrebakterier?

Melkesyrebakterier finner man framfor alt i ubehandlet naturlig mat, samt i fermenterte produkter som ikke er pasteuriserte.

Melkesyrebakterier finnes overalt i naturen, framfor alt på grønne blader, i frukt og nøtter. I vår matkultur finner vi dem først og fremst i ubehandlede økologiske matvarer, men også i enkelte oster og melkeprodukter. Den naturlige måten å få i seg melkesyrebakterier har vært via mat.

Hvorfor trenger vi Melkesyrebakterier?

For å forbedre næringsopptaket, øke immunforsvarets kapasitet og skape balanse i magen.

I en ideell verden hadde vi ikke trengt kosttilskudd i det hele tatt. Nyttig mikrober i form av melkesyrebakterier, ville gjærsopper og photoafotopha urbakterier har alltid vært en naturlig del av vår kost. De finnes på alle blader, røtter, nøtter, frukter eller annen føde. De sunne mikrobene hjelper oss å spalte og fordøye maten og bryter ned proteiner til lettopptakelige aminosyrer. De skaper også enzymer og vitaminer. Man kan si at naturen er skapt sånn at hver matbit inneholder den mengde melkesyrebakterier som vi trenger for å fordøye den. Vi har alltid levd i symbiose og nært samarbeid med bakterier og mikrober i våre omgivelser. Når de er i balanse fungerer oftest naturen og fordøyelsesprosesser perfekt.

Moderne matproduksjon

Vi sprøyter, vasker og stråler maten vår. Dette fører til at de naturlige bakteriene dør.

I vårt moderne samfunn har en del av de naturlige prosessene endret seg radikalt. Når vi framstiller mat idag, så gjøres det på en veldig unaturlig måte med kjemikalier og kunstgjødsel. Dette fører til mindre næring i maten, samt til at maten inneholder mindre eller ingen naturlig Melkesyrebakterier. I stedet for kan den være forurenset med sprøytningsmiddelsrester som er antibiotiske, og som har til oppgave å drepe alt fra bakterier til smådyr eller sopp osv. Disse giftene følger delvis eller helt med maten ned i fordøyelsessystemet vårt. Der kan de gjøre skade på grunn av designet for å drepe bakterier osv. Mye av frukt og grønnsaker som vi spiser i dag er til og med strålet for å drepe flest mulige mikrober og bakterier. Denne typen matframstilling har vi hatt i økende grad siden andre verdenskrig. Innen det ble maten produsert økologisk.

Nåtidens kokekunst

Vi koker, steker, stråler, varmer i mikrobølgeovn og friterer maten vår. I prinsippet dreper dette all naturlig Melkesyrebakterier.

I dag er det vanlig at størsteparten av maten vår enten er kokt, stekt, fritert eller bearbeidet i mikrobølgeovn. Dette fører til at de eventuelle bakterier som finnes i maten dør, og maten blir ”steril”. Denne sterile maten er i dag blitt vår hovedkost og vi er den eneste levende organismen på jorden som i de siste århundrer har spist mat uten bakterier. Kokt, stekt og grillet mat har vi gjort i flere hundre år, og utviklingen de siste 70 årene har ført til at vi i dag spiser mat med veldig lite, eller ingen melkesyrebakterier. I stedet får vi i oss mer og mer antibiotiske (bakteriedrepende) substanser via maten, men også for eksempel via såpemiddelrester og tannkrem. I forskjellige kulturer ser vi ofte at melkesyre eller fermentering av mat har vært et viktig innslag, i for eksempel surkål, thempe, kimchi, surhaj m.m. Dette har vært en måte å få i seg mer melkesyrebakterier på og lette fordøyelsen. I Vest-Europa og Norden blir mange av de melkesyrede produktene man får kjøpt i butikkene pasteurisert, det vil si at man varmer opp og dreper enzymer og melkesyrebakterier. Det som blir igjen er et produkt som smaker surt, men som mangler melkesyrebakterier virkning effekt. Det samme gjelder mange youghurtprodukter m.m.

Hva er Probioform

Probioform er en melksyrebakterie som ligner mest på den naturlige balansen av gode bakterier i et brett spekter, som vi hadde fått i oss i en ideell matverden.

Probioform er en flytende aktivt bredspektret melkesyrebakterie med tre hovedkomponenter: Melkesyrebakterier, villgjær og enzymer som raskt bygger opp den naturlige tarmfloraen. Når tarmfloraen fungerer optimalt kan den bryte ned toksiner, samt hjelpe til å skape vitaminer og enzymer på en effektiv måte. Probioform ble utviklet av Dr Hiega i Japan og er et resultat av hans tredveårige studier og forskning på feltet. Konklusjonen på forskningen viser at det finnes bakterier i naturen og i fordøyelsessystemet som har en viktig funksjon for magen og som jobber for å skape balanse. Når bakteriebalansen er optimal, produserer bakteriene enzymer og vitaminer, samt bryter ned proteiner til aminosyrer. De hjelper også til med opptaket av mineraler og sporstoffer. Probioform leveres i en Bag-In-Box som ikke slipper inn lys eller syre, noe som gjør at holdbarheten er ca ett år i romtemperatur.

Immunforsvaret

Immunforsvarets oppgave er å holde kroppen frisk og forsvare oss mot fremmedelementer. I dag så ser vi at immunforsvaret framfor alt får jobbe i tarmsystemet. Spiser vi en inflammatorisk kost så påvirker det naturligvis en større del av immunforsvarets kapasitet. Visse bakterier – såkalte forråtnelsesbakterier – skaper inflammatoriske prosesser, noe som leder til belastninger for immunforsvaret. Det belaster også nyrer, lever og andre deler av kroppen.

Nåtidens mageproblemer/sykdommer

Problemer som nesten har blitt normale idag, er:

Treg mage. Mennesket har en tarmrytme på ca 24h, det vil si at etter vi har spist, så har maten en 24 timers reise gjennom tarmsystemet vårt. Spiser vi tre ganger per dag så burde det være normalt å gå på toalettet tre ganger per dag. Stress, feilaktig kost og en ubalanse i tarmfloraen er de vanligste årsakene til at magen kan havne i urytme, noe som kan føre til problemer.

IBS/IBD, Irritert tarmslimhinne. Når tarmslimhinnen er betent er det et tegn på at noe er galt. Mye tyder på at tarmfloraen kan være i ubalanse og det kan være tegn på stress eller feil kost.

Løs mage.Når man har løs mage er det ofte noe i kroppen som anses som giftig og som kroppen ikke vil ha i tykktarmen for lenge. Det kommer da ut fortere enn det som er normalt. Dette er ikke optimalt for næringsopptaket m.m.

Oppblåst mage, kan være et tegn på at man for eksempel har en overvekst av candida eller andre mikrober som reagerer på den maten man spiser.

Chrons Sjukdom er en kronisk betennelsessykdom. Den kan oppstå hvor som helst i mage- og tarmkanalen, men den vanligste forekomsten befinner seg i nedre del av tynntarmen eller øvre del av tykktarmen.

Ulcerøs kolitt er en kronisk betennelsessykdom som rammer endetarmen og tykktarmen. Ulcerøs kolitt kommer av en interaksjon mellom ytre faktorer - miljø/mat og arvelige fakorer.

Tegn på forskjellige tarmproblemer kan vise seg slik:

Nedsatt immunforsvar, trøtthet, allergier, leddsmerter, astma.

Det finnes i dag et stort antall studier som viser at melkesyrebakterier hjelper mot disse problemene. Når immunforsvarets kapasitet øker, minsker risikoen for alle slags sykdomsproblematikker.

Linker

http://www.aftonbladet.se/halsa/article12450371.ab Ulcerös kol
http://crohnssjukdom.se/symptom-vid-crohns-sjukdom/ chrons sjukdom
http://www.halsatips.com/prostata/2015/06/Melkesyrebakterier-vid-Crohns-sjukdom.html tips vid chrons sjukdom

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2886445/ IBS klinsika studier.
http://www.webmd.com/ibs/features/supplements-for-ibs-what-works mer om ibs
http://www.medscape.com/viewarticle/818812 och en studie om ibs och Melkesyrebakterier

http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2349&print=1 zaras sida
http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=2991 läkartidnignen om Melkesyrebakterier och prebiotika

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/05/probiotics-found-to-help-your-gut-s-immune-system.aspx Dr Mercola Melkesyrebakterier hjälper immunsystemt
http://www.todaysdietitian.com/newarchives/011211p20.shtml Melkesyrebakterier ger bättre immunförsvar.. Svensk studie

http://www.klokast.se/siem/Tarm1.html
föruttnelser bakterier hänvisning studie 1933

Referanser ibs/ibd Crohns sykdom Melkesyrebakterier

References
Wikipedia – Irritable bowel syndrome - accessed July 15, 2013
Food and Drug Administration – Q&A on Dietary Supplements  accessed July 15, 2013
Nobaek S, Johansson ML, Molin G, Ahrné S, Jeppsson B. Alteration of intestinal microflora is associated with reduction in abdominal bloating and pain in patients with irritable bowel syndrome. Am J Gastroenterol. 2000 May;95(5):1231-8.
Niedzielin K, Kordecki H, Birkenfeld B. A controlled, double-blind, randomized study on the efficacy of Lactobacillus plantarum 299V in patients with irritable bowel syndrome. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2001 Oct;13(10):1143-7.
Sen S, Mullan MM, Parker TJ, Woolner JT, Tarry SA, Hunter JO. Effect of Lactobacillus plantarum 299v on colonic fermentation and symptoms of irritable bowel syndrome. Dig Dis Sci. 2002 Nov;47(11):2615-20.
Ducrotté, P, Sawant P, Jayanthi V. Clinical trial: Lactobacillus plantarum299v (DSM 9843) improves symptoms of irritable bowel syndrome. World Journal of Gastroenterology 2012 18(30), 4012.
Probi – Lactobacillus plantarum 299v accessed July 15, 2013
Guglielmetti S, Tamagnini I, Mora D, Minuzzo M, Scarafoni A, Arioli S, Hellman J, Karp M, Parini C. Implication of an outer surface lipoprotein in adhesion of Bifidobacterium bifidum to Caco-2 cells. Appl Environ Microbiol. 2008 Aug;74(15):4695-702.
Guglielmetti, S., Mora, D., Gschwender, M., & Popp, K. Randomised clinical trial: Bifidobacterium bifidum MIMBb75 significantly alleviates irritable bowel syndrome and improves quality of life — a double-blind, placebo-controlled study. Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2011 33(10), 1123–1132.
Dunne C, Murphy L, Flynn S, O’Mahony L, O’Halloran S, Feeney M, Morrissey D, Thornton G, Fitzgerald G, Daly C, Kiely B, Quigley EM, O’Sullivan GC, Shanahan F, Collins JK. Probiotics: from myth to reality. Demonstration of functionality in animal models of disease and in human clinical trials. 1999 Antonie Van Leeuwenhoek. 76: 279-292.
Whorwell PJ, Altringer L, Morel J, Bond Y, Charbonneau D, O’Mahony L, et al. Efficacy of an Encapsulated Probiotic Bifidobacterium infantis 35624 in Women with Irritable Bowel Syndrome. The American journal of gastroenterology, 2006 101(7), 1581–1590.
Bifantis.com – Probiotic Scientific Data accessed July 15, 2013
Williams EA, Stimpson J, Wang D, Plummer S, Garaiova I, Barker ME, Corfe BM. Clinical trial: a multistrain probiotic preparation significantly reduces symptoms of irritable bowel syndrome in a double-blind placebo-controlled study. Alimentary Pharmacology & Therapeutics 2009 29(1), 97–103.
Kim HJ, Camilleri M, McKinzie S, Lempke MB, Burton DD, Thomforde GM, Zinsmeister AR. A randomized controlled trial of a probiotic, VSL#3, on gut transit and symptoms in diarrhoea-predominant irritable bowel syndrome. Aliment Pharmacol Ther. 2003 Apr 1;17(7):895-904.
Kim HJ, Vazquez Roque MI, Camilleri M, Stephens D, Burton DD, Baxter K, et al. A randomized controlled trial of a probiotic combination VSL# 3 and placebo in irritable bowel syndrome with bloating. Neurogastroenterology and Motility 2005 17(5), 687–696.
Guandalini S, Magazzù G, Chiaro A, La Balestra V, Di Nardo G, Gopalan S, Sibal A, Romano C, Canani RB, Lionetti P, Setty M.J VSL#3 improves symptoms in children with irritable bowel syndrome: a multicenter, randomized, placebo-controlled, double-blind, crossover study. Pediatr Gastroenterol Nutr. 2010 Jul;51(1):24-30.
Kajander K, Hatakka K, Poussa T, Farkkila M, Korpela R. A probiotic mixture alleviates symptoms in irritable bowel syndrome patients: a controlled 6-month intervention. Aliment Pharmacol Ther. 2005 Sep 1;22(5):387-94.
Kajander K, Korpela R. Clinical studies on alleviating the symptoms of irritable bowel syndrome. Asia Pac J Clin Nutr. 2006;15(4):576-80.
Kajander K, Myllyluoma E, Rajilic-Stojanovic M, Kyronpalo S, Rasmussen M, Jaarvenpaa S, et al. Clinical trial: multispecies probiotic supplementation alleviates the symptoms of irritable bowel syndrome and stabilizes intestinal microbiota. Alimentary Pharmacology & Therapeutics 2007 27(1), 48–57.


Referanser Forstoppelse

References
1.         Wikipedia – Constipation. http://en.wikipedia.org/wiki/Constipation, Accessed November 14, 2013.
2.         Chassard C, Dapoigny M, Scott KP, Crouzet L, Del’homme C, Marquet P et al. Functional dysbiosis within the gut microbiota of patients with constipated-irritable bowel syndrome. Aliment Pharmacol Ther 2012; 35(7): 828-838.
3.         Agrawal AH, L. A.; Morris, J.; Reilly, B.; Guyonnet, D.; Goupil Feuillerat, N.; Schlumberger, A.; Jakob, S.; Whorwell, P. J. Clinical trial: the effects of a fermented milk product containing Bifidobacterium lactis DN-173 010 on abdominal distension and gastrointestinal transit in irritable bowel syndrome with constipation. Aliment Pharmacol Ther 2009; 29(1): 104-114.
4.         Guyonnet DC, O.; Ducrotte, P.; Picard, C.; Mouret, M.; Mercier, C. H.; Matuchansky, C. Effect of a fermented milk containing Bifidobacterium animalis DN-173 010 on the health-related quality of life and symptoms in irritable bowel syndrome in adults in primary care: a multicentre, randomized, double-blind, controlled trial. Aliment Pharmacol Ther 2007; 26(3): 475-486.
5.         Roberts LMM, D.; Holder, R.; Wilson, S.; Hobbs, F. D. A randomised controlled trial of a probiotic ‘functional food’ in the management of irritable bowel syndrome. BMC Gastroenterol 2013; 13: 45.
6.         De Paula JAC, E.; Weill, R. Effect of the ingestion of a symbiotic yogurt on the bowel habits of women with functional constipation. Acta Gastroenterol Latinoam 2008; 38(1): 16-25.
7.         Yang YXH, M.; Hu, G.; Wei, J.; Pages, P.; Yang, X. H.; Bourdu-Naturel, S. Effect of a fermented milk containing Bifidobacterium lactis DN-173010 on Chinese constipated women. World J Gastroenterol 2008; 14(40): 6237-6243.
8.         Tabbers MMC, A.; Roseboom, M. G.; Crastes, N.; Perrin, C.; Reitsma, J. B.; Norbruis, O.; Szajewska, H.; Benninga, M. A. Fermented milk containing Bifidobacterium lactis DN-173 010 in childhood constipation: a randomized, double-blind, controlled trial. Pediatrics 2011; 127(6): e1392-1399.
9.         Zaharoni HR, E.; Vardi, H.; Friger, M.; Bolotin, A.; Shahar, D. R. Probiotics improve bowel movements in hospitalized elderly patients–the PROAGE study. J Nutr Health Aging 2011; 15(3): 215-220.
10.       Facchinetti FD, G.; Pedretti, L.; Resasco, P.; Annessi, E.; Dodero, D. [The role of oral probiotic for bacterial vaginosis in pregnant women. A pilot study]. Minerva Ginecol 2013; 65(2): 215-221.
11.       Min YWP, S. U.; Jang, Y. S.; Kim, Y. H.; Rhee, P. L.; Ko, S. H.; Joo, N.; Kim, S. I.; Kim, C. H.; Chang, D. K. Effect of composite yogurt enriched with acacia fiber and Bifidobacterium lactis. World J Gastroenterol 2012; 18(33): 4563-4569.
12.       Pitkala KHS, T. E.; Finne Soveri, U. H.; Ouwehand, A. C.; Poussa, T.; Salminen, S. Fermented cereal with specific bifidobacteria normalizes bowel movements in elderly nursing home residents. A randomized, controlled trial. J Nutr Health Aging 2007; 11(4): 305-311.
13.       Koebnick CW, I.; Leitzmann, P.; Stern, U.; Zunft, H. J. Probiotic beverage containing Lactobacillus casei Shirota improves gastrointestinal symptoms in patients with chronic constipation. Can J Gastroenterol 2003; 17(11): 655-659.
14.       Cassani EP, G.; Pezzoli, G.; Pusani, C.; Madio, C.; Iorio, L.; Barichella, M. Use of probiotics for the treatment of constipation in Parkinson’s disease patients. Minerva Gastroenterol Dietol 2011; 57(2): 117-121.
15.       Sakai TM, H.; Ishikawa, E.; Oishi, K.; Kushiro, A. Fermented milk containing Lactobacillus casei strain Shirota reduces incidence of hard or lumpy stools in healthy population. Int J Food Sci Nutr 2011; 62(4): 423-430.
16.       Guerra PVL, L. N.; Souza, T. C.; Mazochi, V.; Penna, F. J.; Silva, A. M.; Nicoli, J. R.; Guimaraes, E. V. Pediatric functional constipation treatment with Bifidobacterium-containing yogurt: a crossover, double-blind, controlled trial. World J Gastroenterol 2011; 17(34): 3916-3921.
17.       Puccio GC, C.; Meli, F.; Rochat, F.; Grathwohl, D.; Steenhout, P. Clinical evaluation of a new starter formula for infants containing live Bifidobacterium longum BL999 and prebiotics. Nutrition 2007; 23(1): 1-8.
18.       Amenta MC, M. T.; Di Fiore, P.; Venturini, I. Diet and chronic constipation. Benefits of oral supplementation with symbiotic zir fos (Bifidobacterium longum W11 + FOS Actilight). Acta Biomed 2006; 77(3): 157-162.
19.       Colecchia AV, A.; La Rocca, A.; Pasqui, F.; Nikiforaki, A.; Festi, D. Effect of a symbiotic preparation on the clinical manifestations of irritable bowel syndrome, constipation-variant. Results of an open, uncontrolled multicenter study. Minerva Gastroenterol Dietol 2006; 52(4): 349-358.Top


info@probioform.se | info@probioform.no | info@probioform.eu